Стало відомо, коли китайська COVID-вакцина може прибути в Україну / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна чекає наприкінці березня на постачання вакцини від COVID-19 від китайського виробника.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спільної з президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою прес-конференції в Києві.

«Ми боремося за збільшення постачання кількості вакцин. Є декілька контрактів. Чекаємо наприкінці березня на постачання вакцини нашого китайського партнера. Також чекаємо на підписання контракту з постачальником Pfizer, остаточні терміни отримаємо найближчим часом», - заявив він.

Водночас, за словами президента, поки що Україна не отримала суттєвої підтримки щодо постачання вакцин від COVID-19 від Євросоюзу. «Розуміємо, що це складна ситуація в усьому світі. Претензій у нас ніяких немає, тому добуваємо все, що можемо, для того, щоб вакцинувалося українське населення», - додав він.

Читайте такожПерша партія вакцин Pfizer прибуде до України у квітні – МОЗ

Глава держави зауважив, що українські медики роблять щеплення від COVID-19 професійно та дуже обережно, тому летальних випадків в Україні немає.

Вакцинація від коронавірусу в Україні: що відомо

  • 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Під час першого етапу щеплення отримують медики, які працюють з хворими на COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, які тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей похилого віку, військовослужбовці, які проходять службу в районі проведення ООС.
  • В Україні щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою в Індії в Інституті сироватки крові за ліцензією.
  • 17 березня Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала продовжити щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca.
  • Станом на 18 березня з початку кампанії з вакцинації в Україні щеплено 81 тис. 755 осіб, з них отримали 1 дозу – 81 тис. 754 людини, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 1 особа.