Алла Мазур, яка пройшла хіміотерапію, зробила щеплення від коронавірусу / фото facebook.com/1plus1.AllaMazur

Відома українська телеведуча Алла Мазур, яка пройшла курс хіміотерапії і поборола онкологію, зробила щеплення від коронавірусу.

Читайте такожВ Україні пришвидшилися темпи вакцинації проти COVID-19: за минулу добу було щеплено 4 362 особи

Як розповіла зірка на своїй сторінці у Facebook, наразі в Україні є така проблема, як "дика антивакцинаторська хвиля в Україні". Зокрема, проти індійської вакцини Covishield, яка є аналогом AstraZeneca.

Відео дня

"Я переконана: щепитися нею незрівнянно безпечніше, ніж лишитися зараз нещепленим. Статистику ми вже наводили в "ТСН.Тиждень": два з половиною мільйони мертвих на планеті від COVID-19. І жодного - від вакцини. Після щеплення пройшло вже три години. Почуваюсь абсолютно нормально", - розповіла ведуча.

Також Алла Мазур поділилася, як і де саме відбувалося щеплення. Кололи ведучій вакцину у звичайній лікарні швидкої допомоги. Занесли до електронної бази, після чого друга доза була закріплена автоматично:

"Від 28-ми днів до 3 місяців з нами зв'яжуться, і ми зможемо отримати другу дозу. Після цього сімейний лікар видасть довідку про вакцинацію, або паспорт щеплення", - зазначила Мазур.

Ведуча, яка поборола онкологію, розповіла, як лікар розпитував її про лікування.

"Лікарка уважно розпитувала, коли у мене закінчилась хімія, на якій стадії "піймали" рак, чи були проблеми зі згортанням крові і чим лікуюсь зараз. Але я заздалегідь порадилась зі своїми лікарями. Мені сказали: вакцинуватись від Covid  в моєму випадку не просто можна, а – треба! Навіть якщо у вас знижений імунітет – вакцина його активує", - наголосила Мазур.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні: що відомо