Ілюстрація / REUTERS

Міністерство охорони здоров’я внесе зміни в план вакцинації від COVID-19, які дадуть змогу якнайшвидше щепити громадян, що записались в лист очікування через портал «Дія».

Читайте такожЧерез тиждень в Україні розпочнуть вакцинацію проти COVID-19 особам за 80 років (відео)

Як передає прес-служба Офісу президента, про це йшлося на селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, яка відбулася під головуванням глави держави Володимира Зеленського.

Відео дня

Зокрема, вказується, що за результатами наради прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністру охорони здоров'я Максиму Степанову внести зміни до плану вакцинації від COVID-19, які дадуть змогу якнайшвидше щепити громадян, що записались до листа очікування через портал «Дія».

Також уряд працює над тим, щоб якнайшвидше отримати обіцяні вакцини від COVID-19. Наразі домовленості є не лише в рамках програми COVAX, а й щодо вакцин Covishield, Sinovac, Pfizer.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що в українській армії вже вакциновано понад 13 тисяч осіб.

Вакцинація проти коронавірусу

  • Як повідомляв УНІАН, 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Під час першого етапу щеплення отримують медики, які працюють з хворими на COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, які тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей похилого віку, військовослужбовці, які проходять службу в районі проведення ООС. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.
  • В Україні щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові.
  • Усього з початку кампанії з вакцинації в Україні щеплено 111 тис. 25 осіб, з них отримали 1 дозу – 111 тис. 24 людини, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 1 особа.
  • До листа очікування на вакцинацію записались 309 тис. 826 осіб.