Одна мобільна бригада медиків зможе вакцинувати від COVID-19 до 1 тисячі 320 осіб / фото REUTERS

Граничний показник пацієнтів, які можуть бути вакциновані від COVID-19 однією мобільною бригадою медичних працівників, становить 1 тис. 320 осіб на місяць.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила перший заступник міністра охорони здоров’я Ірина Садов‘як під час брифінгу.

Читайте такожСтепанов полетів до Індії домовлятися про постачання додаткових вакцин від коронавірусу

За її словами, Кабмін прийняв постанову, що передбачає введення нового пакету медичних послуг, пов'язаних з вакцінацією населення від COVID-19.

"Який саме тариф буде для команд, які працюють і будуть вакцинувати наше населення – його глобальна ставка буде становити 8 тис. 247 грн – це медична команда, і тариф за медичну послугу з вакцинації, тобто 25 грн за перше введення вакцини і 60 грн – за повторне введення. Зазначена вартість медичних послуг розраховується щомісяця для однієї медичної команди, яка готова провести вакцинацію, у межах граничного показника кількості пацієнтів, що складає 1 тис. 320 осіб на місяць", - розповіла Садов'як.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, вакцинацію в Україні планували розпочати з середини лютого. Під час першого етапу планують робити щеплення медикам, які працюють з хворими на COVID-19.

30 січня в МОЗ заявили, що Україна в рамках глобальної ініціативи COVAX увійшла до переліку країн, що отримають вакцину виробництва Pfizer/BionTech під час першої хвилі розподілу. Підтверджено поставки до України 117 тис. доз вакцини.

Планувалося, що вакцинація в Україні почнеться саме препаратом Pfizer/BionTech.

Протягом першого півріччя Україна може отримати від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford у межах глобальної ініціативи COVAX. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників. Очікується, що щонайменше 500 тис. доз вакцини AstraZeneca прибуде в Україну в лютому.

Нині в Україні проходять реєстрацію три вакцини: 10 лютого була подана заява на реєстрацію вакцини китайського фармацевтичного підприємства Sinovac Biotech, 15 лютого – вакцини Oxford/AstraZeneca, що розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca, 16 лютого – вакцини Pfizer/BioNTech, яку розробила німецька біотехнологічна компанія BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Головні новини України та світу на ранок 19 лютого