Першою дозу вакцини отримали понад 19 тисяч осіб / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Вакцинація від COVID-19 в Україні йде повільними темпами через маленьку кількість мобільних медбригад, які роблять щеплення.

Про це заявив голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій, йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Читайте такожПерший мінімум за два тижні: за добу в Україні зафіксовано 3261 новий випадок COVID-19

За його словами, зараз йде підготовка додаткових бригад і вже готові тренера, які будуть навчати медпрацівників робити щеплення.

"Вакцинація проводиться мобільними бригадами. І зараз триває підготовка додаткових бригад. Спочатку підготували одну-дві бригади на регіон, вже готові тренера, які навчатимуть бригади безпосередньо на рівні областей. Буде більше бригад - буде більше щеплень", - пояснив Лапій.

Вакцинація в Україні

  • 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca і виготовлена за відповідною ліцензією в Індії. А вже 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації.
  • Під час першого етапу щеплення отримують медики, які працюють з хворими на COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, які тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей поважного віку, військовослужбовці в районі проведення ООС.
  • Станом на ранок 9 березня в Україні отримали першу дозу вакцини всього 19118 осіб.