Вакцинація в Україні - Степанов відповів, яку вакцину обрав би для публічного щеплення  / УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов відреагував на інформацію про необхідність перших осіб держави, а також очільника МОЗ щепитися вакциною від коронавірусу публічно, щоб заспокоїти громадян.

Про це він повідомив в ефірі Свободи Савіка Шустера.

Читайте такожВ Україні напередодні вихідних кількість виявлених інфікованих COVID-19 різко зросла

Відео дня

На запитання, якою б вакциною він щепився, Степанов відповів: «Я готовий вакцинуватися будь-якою вакциною. Підкреслюю: будь-якою, яка буде зареєстрована в Україні».

Він додав, що усі вакцини, зареєстровані в Україні, будуть безпечними та ефективними.

«Різний спосіб виготовлення цієї вакцини, але абсолютно однаковий механізм їхньої дії», – пояснив глава МОЗ.

Вакцинація від коронавірусу в Україні: що відомо

  • Вакцинацію в Україні планують розпочати вже за тиждень - з середини лютого. Перший етап триватиме приблизно 20 днів, під час нього робитимуть щеплення медикам, які працюють з хворими на COVID-19.
  • 30 грудня 2020 року Україна підписала контракт на постачання 1,9 млн доз вакцини від коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac.
  • 30 січня в МОЗ заявили, що Україна в рамках глобальної ініціативи COVAX увійшла до переліку країн, які отримають вакцини виробництва Pfizer/BionTech від коронавірусу під час першої хвилі розподілу. Вже підтверджено поставки до України 117 тис. доз вакцин.
  • Також у період з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.
  • 5 лютого глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що Україна отримала підтвердження про постачання 12 млн доз вакцин виробництва компаній AstraZeneca та Novavax.
  • Голова МОЗ також розповів про три способи запису на майбутню вакцинацію.