Ілюстрація REUTERS

Українці, які приходять на вакцинацію від коронавірусу, повинні мати при собі паспорт, а також ідентифікаційний код. Останній потрібно брати в разі відсутності підписаної декларації з сімейним лікарем.

Про це повідомив регіональний координатор з вакцинації в Києві, начальник відділу первинної медико-санітарної допомоги Департаменту охорони здоров'я КМДА Василь Животенюк, передає "РБК-Україна".

"Якщо у медичного співробітника є декларація з сімейним лікарем, то якщо він назве своє ім'я, лікар зможе його знайти в системі. Але ми просимо, щоб все ж був при собі паспорт, щоб не було ніяких збоїв", - зазначив Животенюк.

Відео дня

Читайте такожСтепанов пояснивши, чому не варто ділити вакцини на" кращі " й " гірші"

У разі відсутності декларації обов'язково потрібні паспорт та ідентифікаційний код.

"Без цього ніяк не внесуть в електронну систему, процес внесення займе приблизно 15-20 хвилин", - додав він.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

  • 22 лютого Міністерство охорони здоров'я зареєструвало вакцину від COVID-19 Oxford / AstraZeneca (торгова назва CoviShield) для екстреного медичного застосування.
  • Вакцина розроблена Оксфордським університетом і британсько-шведською компанією AstraZeneca. Її для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я, також дозвіл на її використання дали Великобританія, Європейський Союз та Індія.
  • 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield.
  • 24 лютого відбувся старт вакцинації проти COVID-19, за добу було проведено 159 щеплень першою дозою.