Ілюстрація / REUTERS

Міністерство закордонних справ України вже розпочало переговори про відкриття авіаційного сполучення з іншими країнами, призупинене через поширення у світі коронавірусу.

Про це УНІАН повідомило обізнане джерело у дипломатичних колах.

За словами джерела, 18 травня відбулася урядова нарада, на якій з боку МЗС наголошувалося, що Україна має ініціативно відкривати авіаційне сполучення з урахуванням двох факторів. Один з цих факторів - у тому, що стратегія відкриття регулярного авіасполучення має полягати у синхронізації запуску спільних рейсів в обидві сторони, щоб громадяни могли не лише вилетіти з України в європейські країни, але й повернутися звідти додому.

Відео дня

Ще один фактор стосується врахування ситуації із протидією поширенню коронавірусу в інших країнах.

Читайте такожАвіасполучення в Україні відновлять у червні – Шмигаль

Після наради посольствам України було доручено в країнах-членах Євросоюзу та в інших країнах, популярних для відпочинку серед українських туристів, з'ясувати, за яким графіком і за якими правилами вони відкриватимуть авіасполучення. Це необхідно для проведення подальших перемовин між Україною і цими країнами щодо відкриття регулярного авіасполучення.

"Ми вже почали над цим працювати", - зауважив співрозмовник агентства.

Як відомо, до 15 червня діє заборона на в’їзд до держав Шенгену для громадян України та інших держав, що не є членами ЄС, окрім низки винятків для тих, хто проживає, працює у відповідних державах тощо.  Наразі невідомо, чи буде ця заборона поновлена.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.