Ілюстрація REUTERS

Після відновлення роботи деяких продовольчих ринків в Україні інспектор Державної служби з питань безпечності харчових продуктів кожного ранку вирішуватиме, чи видавати дозвіл на роботу ринку, аналізуючи стан його діяльності за попередній день.

Читайте такожЗеленський розповів, коли ринки зможуть відновити свою роботу, та назвав умовуПро це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

«Ринки можна відкривати, але при дотриманні умов. Ми вже таку спробу робили, коли прописали умови і попросили органи місцевого самоврядування відкривати лише ті ринки, там де є необхідність їх відкрити, щоб люди могли приходити та купувати харчові продукти та дотримуватись цих умов, але, на жаль, вийшло так, як виходить досить часто в нашій країні – взяли та відкрили всі ринки і на тих ринках поліція фіксувала численні порушення», - розповів він.

Відео дня

Ляшко відзначив, що зараз відкриваються ринки, але «іншим шляхом». «Ми прописуємо норми і контроль буде забезпечувати лише національний рівень – Державна служба з питань безпечності харчових продуктів. Кожного ранку інспектор буде давати дозвіл або не даватиме дозвіл на відкриття ринку, аналізуючи стан його діяльності, роботи за попередній день», - додав він.

За словами головного санітарного лікаря, відповідне рішення Кабміну очікується у середу, 29 квітня.

Як повідомляв УНІАН, з 11 березня в Україні діє загальнонаціональний карантин для запобігання поширенню коронавірусу. Він діятиме, щонайменше, до 11 травня.

31 березня Міністерство охорони здоров'я дозволило роботу продуктових ринків в Україні на період карантину за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Однак уже 16 квітня головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко рекомендував місцевим органам влади заборонити роботу продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків.

Кабінет міністрів України у середу, 29 квітня, розгляне питання відновлення роботи деяких продовольчих ринків.