У Києві відновили роботу ТРЦ / фото facebook.com/pg/lavinamall.ua

В рамках ослаблення карантину в Києві сьогодні відкрилися торгово-розважальні центри. Також у столиці поновилися продуктові ярмарки.

Комісія з надзвичайних ситуацій Києва дозволила з 30 травня відкрити ТРЦ, але без роботи розважальних зон і дитячих ігрових кімнат. При цьому торгові центри обов'язково повинні дотримуватися основних санітарних норм і регламентів:

  • пункти температурного контролю і санітайзери на входах до ТРЦ;
  • робота персоналу і допуск відвідувачів тільки при наявності захисних масок;
  • регулярна дезінфекція приміщень і санітарна обробка;
  • розмітка для дотримання дистанції в місцях можливого скупчення.

Крім того, вже з цього тижня дозволена робота сільськогосподарських ярмарків, перші з них відкрилися ще 26 травня. На них також поширюються карантинні обмеження:

Відео дня
  • торгові точки повинні знаходитися на відстані не менше 3 метрів один від одного;
  • реалізація продукції тільки одного напрямку на кожній торговій точці;
  • захисні екрани між продавцями і покупцями.

У ТРЦ Києва міряють температуру і не пускають без масок. Також охоронці і консультанти стежать, щоб було прибрано і всі поверхні були оброблені, пише 24 канал.

Читайте такожСтоличні ТРЦ сьогодні відновлюють свою роботу (відео)

Людей вражають знижки, а консультанти пояснюють, що дуже багато колекцій залежалися і вони чекають своїх нових власників.

"Людина повинна пройти температурний скринінг. Це буде на наших входах. Також охорона стежить за тим, щоб чоловік був у масці. Якщо у нього її немає, то відразу при вході стоять маскомати. І по комплексу розміщено майже 40 дезінфекторів з дезрозчином", – повідомила піар-директор одного з ТРЦ Тетяна Таджанова.

Поки що не працюють кінотеатри, дитячі кімнати і фудкорти, проте передбачена продукція на винос. Люди можуть замовити їжу та напої і пройтися з ними вже по центру.

Як повідомляє НВ, в ТРЦ Lavina Mall на входах розміщено системи аерозольного знезараження одягу та взуття, встановлено безконтактні диспенсери з антисептиком. Там поміняли входи/виходи, щоб уникнути скупчення людей. У приміщеннях нанесені наклейки на відстані 1,5 м для контролю дистанції.

У ТРЦ Ocean Plaza входи обладнано технологічним безконтактним температурним контролем із функцією металодетектора, який також зможе визначати наявність на обличчі маски. Там обіцяють, що служба клінінгу працюватиме в посиленому режимі, туалети будуть обладнані індивідуальними засобами для дезінфекції.

фото Страна.иа

ТРЦ Проспект проводить безконтактну перевірку температури відвідувачів за допомогою термографічної камери. У разі підвищення від норми камера одразу фіксує і подає звуковий сигнал.

Крім санітайзерів для дезінфекції рук, у ТРЦ Gulliver встановили вендингові апарати з продажу захисних масок. Температурний скринінг проводиться також на в'їздах до паркінгу.

Крім того, вводиться погодинна дезінфекція контактних поверхонь, дверних ручок, поручнів у ліфтах. Крім того, у ліфтах діє обмеження на три-п'ять осіб.

фото Страна.uа

У ТЦ Smart Plaza на Проспекті перемоги людей дуже небагато, стовпотворіння тільки в продуктовому магазині, пише Страна. ua. Деякі магазини не відкрилися. Решта працюють в звичайному режимі. Всі продавці в масках, деякі ще й в рукавичках. Охоронці ТЦ додатково в захисних окулярах. До примірочних намальовані кола для дотримання соціальної дистанції.

Нагадаємо, чергове ослаблення карантину в Києві заплановане на 1 червня, у столиці відкриють дитячі садки і школи для проведення Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Тим часом у Києві зафіксували новий спалах коронавірусу в одному з гуртожитків, а добовий приріст хворих становив 55 осіб.