Ілюстрація / REUTERS

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили попередні вимоги до громадян, які в’їжджатимуть до України після відновлення авіасполучення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

"Якщо говорити про перетин кордону, про відновлення міжнародного авіасполучення, яке заплановане з 15 червня, то разом з Мінінфраструктури ми пропонуємо робити «червону» і «зелену» зони з різних країн, з якими буде відновлено авіасполучення", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожКраїнам ЄС рекомендуватимуть відкрити кордони для туристів з 1 липня

Міністр пояснив, що до «червоної» зони включать ті країни, де епідеміологічна ситуація гірша, ніж в Україні, а до «зеленої» - країни, де ситуація краща.

"В залежності від цього вже буде пропонуватися прибуття та подальші дії з людиною, яка прибула з тієї країни. Якщо «зелена» зона, то вона не передбачає обсервації, вона не передбачає самоізоляції, якщо «червона» зона, то вона буде це передбачати. Також ми розглядаємо питання щодо тестування (на COVID-19 при в'їзді до країни - УНІАН)", - уточнив Степанов.

Він додав, що планується дозволяти в'їзд до України лише тих іноземців, які матимуть страхові поліси.

Читайте такожСловаччина відсьогодні змінює порядок в’їзду іноземців з території України

За словами міністра, наразі цей план доопрацьовується та буде презентований найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, з 15 червня планується повне відновлення авіасполучення в межах Євросоюзу.

З 1 липня країни ЄС відновлять авіасполучення з третіми країнами, але за умови, що країна, з якої прилітатиме пасажир, відповідатиме певним епідеміологічним критеріям, які на сьогодні ще не затверджені на рівні ЄС.