На COVID-19 тестують персонал баз відпочинку / фото УНІАН

В Херсонській області на минулому тижні розпочали тестувати на COVID-19 обслуговуючий персонал пансіонатів та баз відпочинку, розташованих на морських курортах регіону.

Про це у Facebook повідомив директор департаменту охорони здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації Віктор Короленко.

Читайте такожЖурналісти показали, що відбувається на одеських пляжах під час карантину (відео)

Відео дня

«За ініціативою департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА, регіональною комісією ТЕБ та НС прийнято рішення обстежувати методом ПЛР обслуговуючий персонал пансіонатів та баз відпочинку, розташованих на морських курортах Херсонщини», - розповів він.

За його словами, це дозволить контролювати розповсюдження COVID-19 в області, вчасно виявляти хворих, реагувати та створювати умови для безпечного відпочинку гостей і жителів області.

«Робота в цьому напрямку розпочалась минулого тижня. Вже проведено 40 тестувань методом ПЛР серед працівників баз відпочинку с. Залізний Порт. Результат негативний, COVID-19 не виявлено», - зазначив Короленко.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 6 липня всього в Херсонській області зафіксовано 196 випадків COVID-19, 182 особи одужали.