Відповідальність за дотримання правил в’їзду до інших країн несуть безпосередньо самі мандрівники / УНІАН

МЗС України просить авіакомпанії зупинити продаж квитків до країн, що не пускають українських туристів, та для мандрівників, які не мають підтверджувальних документів, необхідних для безперешкодного в’їзду до країни призначення.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби на офіційному сайті міністерства.

Читайте такожПовернення затриманих в аеропорту Афін українців заплановане на 7 липня - МЗС

Відео дня

Зазначається, що МЗС звернулось з листом до міністерства інфраструктури та Державної авіаційної служби з рекомендаціями провести відповідну роз’яснювальну роботу з авіакомпаніями.

«Наша мета - унеможливлення продажу квитків громадянам України до країн, що не дозволяють в’їзд українським туристам, та/або які не мають підтверджувальних документів, необхідних для безперешкодного в’їзду до країни призначення (дозволів на проживання, документів навчальних закладів, підтвердження компетентних органів країни в’їзду тощо)», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Зміни у порядку в’їзду до іноземних країн залежать не в останню чергу від розвитку епідемічної ситуації в Україні, нагадали в міністерстві. Відповідальність за дотримання правил в’їзду до інших країн несуть безпосередньо самі подорожні.

Як повідомляв УНІАН, 5 липня стало відомо, що в аеропорту Афін не пропустили 17 українських громадян у зв'язку з карантинними обмеженнями на в'їзд до Європейського Союзу громадян з третіх країн.

"Наших громадян не затримано. Їх не пропустили на в'їзд до країни у зв'язку з діючими обмеженнями", - повідомив у коментарі УНІАН директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

Рада Євросоюзу офіційно узгодила відкриття зовнішніх кордонів з 1 липня для 19 країн, але Україна не входить до цього переліку.