Літній відпочинок в Бердянську 2020 / фото Марина Григоренко

Курортне місто Бердянськ (Запорізька область), розташоване на узбережжі Азовського моря, поступово відкривається для туристів, максимально підготувавши інфраструктуру для прийому гостей в умовах пандемії коронавірусу. 

Читайте також«Укрзалізниця» відкрила продаж квитків на шість курортних поїздів

Про це на зустрічі з журналістами розповів мер Бердянська Володимир Чепурний, передає кореспондент УНІАН.

Відео дня

Оцінюючи курортний сезон 2020, очільник міста зазначив, що поки не можна назвати конкретні цифри, але якщо в попередні роки курорт починав працювати приблизно 15 червня, то цього року курортники почали приїжджати лише в липні через пандемію коронавіруса. Втім, у мерії вже відзначають хороший потік туристів завдяки зачиненим кордонам, найбільше людей цього року приїжджають з Києва, а також Київської, Харківської і Дніпропетровської областей.

«Я думаю, цей курортний сезон, якщо у нас не буде далі поширюватися коронавірус, буде гарним в місті Бердянську», – сподівається Володимир Чепурний.

Водночас мер міста звернув увагу на те, що в Бердянську доволі гарна статистика щодо захворюваності на COVID-19 і місто готове до прийому туристів в цих умовах. 

«Ми – місто-курорт і до нас їдуть люди з усієї України. Тому у нас проведена робота з керівництвом усіх баз відпочинку, санаторіїв та готелів, вони дотримуються усіх наших рекомендацій. Наша центральна міська лікарня також готова до прийому пацієнтів – ми можемо прийняти до 200 осіб, які могли б захворіти. Наразі у нас в місті лише 7 випадків коронавірусу», – додав він.

Наразі в Бердянську офіційно зареєстровані більше 100 баз відпочинку, санаторіїв, готелів та інших закладів розміщення, 88 з яких станом на 10 липня вже були перевірені спеціальною комісією та відкрилися для прийому відпочиваючих.

«Найнижчі ціни десь від 100 гривень за ліжко. Це взагалі по місту, враховуючи як офіційно зареєстровані заклади, так і розміщення у «приватників». Найдорожчі ціни в місті – десь до 15 тисяч гривень за добу за номер  зі сніданком та цілим набором інших послуг (фітнес, сауна тощо. В даному випадку мова йде про приватні комплекси, які пропонують VIP-відпочинок, де в номері люкс можна заселитися цілою родиною чи великою компанією», – додає секретар Бердянської міськради Олексій Холод.

При цьому він зазначає, що порівняно з минулим роком ціни в місті приблизно на минулорічному.

Крім того, у місті вже активно працюють заклади харчування та пляжі, а також музей, кінотеатри, аквапарк и зоопарк.

Також мер Бердянська нагадав, що в місті завершується капітальний ремонт доріг. Зокрема, кілька років тому з’явилася дорога через Бердянську косу, де розташована основна частина курортної інфраструктури міста.

Крім того, вже закінчується будівництво дороги із Запоріжжя до Бердянська. У міській владі впевнені, що це суттєво полегшить доступ туристів до міста і дасть їм змогу приїжджати сюди не лише на тривалий відпочинок, але й на вихідні. Адже зараз у міста є з цим проблеми: з Києві до Бердянська потягом їхати близько 17 годин через те, що відрізок залізниці «Пологи-Бердянськ» неелектрифікований. Тепер же у людей є можливість швидше потрапити до міста, і вони нею вже активно користуються.

Як повідомляв УНІАН, реконструкцію траси на Бердянськ обіцяють завершити до початку серпня 2020 року.