НСЗУ наступного тижня завершить виплати за травень медзакладам / фото УНІАН

Національна служба здоров’я України наступного тижня завершить виплати за травень медичним закладам, що надають допомогу хворим на COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила голова НСЗУ Оксана Мовчан під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання ЗМІ.

Читайте такожНардепи просять Шмигаля і Степанова прозвітувати про виплату медпрацівникам 300% доплат

Відео дня

«Національна служба здоров’я ще на початку минулого тижня розпочала оплати за травень. Їх вже отримали обласні центри екстреної допомоги. Я думаю, що на цьому тижні, на початку наступного тижня ми закінчимо оплати», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2020 рік, необхідні для боротьби з COVID-19.

14 квітня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що кошти з Фонду боротьби з COVID-19 підуть на доплати медпрацівникам, придбання обладнання та медпрепаратів, які використовуються для лікування хворих на COVID-19.

24 квітня Кабінет міністрів затвердив рішення про доплати медикам, які лікують хворих на COVID-19, у розмірі до 300% заробітної плати.

Станом на 22 травня всі області повністю виплатили надбавки до зарплат за березень лікарям, які працювали з хворими на COVID-19.

Медики отримували ці доплати за спеціальною фінансовою формулою. За квітень підвищені зарплати медикам, які лікують інфікованих новим коронавірусом, виплачуються за укладеними з медичними закладами договорами з Національною службою здоров’я.