Ілюстрація REUTERS

В Одесі від COVID-19 помер дитячий анестезіолог Володимир Гатцук.

Читайте такожКритично не вистачає лікарів: у Львові "мобілізують" медиків для боротьби з коронавірусом

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила волонтер Катерина Ножевнікова, зазначивши, що цей медик багато років працював у відділенні анестезіології та реанімації Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

Відео дня

«Пішов працювати в інфекціонку (міська клінічна інфекційна лікарня - УНІАН), рятувати пацієнтів з COVID-19. Сьогодні вночі пішов з цього світу. Захворів на робочому місці і не впорався з хворобою ... Лікарі йдуть, і такими темпами лікувати нас з вами не буде кому», - сказала Ножевнікова, підкресливши, що Гатцук був одним з кращих фахівців у місті.

За її даними, кількість реально хворих одеситів значно більше від офіційно озвучених показників. Як розповіла волонтер, у родинах, де хворіють 3-4 людини, ПЛР-тест здає в кращому випадку одна людина. Багато людей не здають аналіз, оскільки у них немає на це коштів, і інфікованих виявляють тільки на стадії госпіталізації.

«Відтак за тиждень - днів десять цифри збільшаться утричі. І багато хто з тих, хто зараз хворіє вдома, потребуватимуть стаціонару», - вважає Ножевнікова.

При цьому, за її інформацією, багатьом хворим відмовляють у госпіталізації.

Вас також можуть зацікавити новини