ВООЗ закликала поділитися вакциною від коронавірусу з бідними країнами - деталі / фото REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликала заможні держави, які вже закупили достатню кількість доз вакцини від коронавірусу, поділитися надлишками з біднішими, які досі не розпочали кампанію з імунізації громадян, що входять до категорії груп ризику.

Про це йшлося на брифінгу ВООЗ.

Читайте такожКількість нових інфікувань COVID-19 у п’ятницю трохи впала, але захворюваність – на високому рівніЗа словами глави організації Тедроса Адханома Гебрейесуса, йдеться про ще 10 мільйонів доз для 20 країн протягом наступних кількох тижнів.

Відео дня

 «Є багато країн, які можуть собі дозволити пожертвувати дози з мінімальними відхиленнями від власних планів вакцинації», – заявив він.

Глава ВООЗ погодився, що спільне використання вакцини наразі є «складним політичним вибором», і що уряди потребують підтримки свого народу.

«У найближчі місяці нам знадобиться ще сотні мільйонів доз», – зауважив Гебрейесус.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні

  • 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Під час першого етапу щеплення отримують медики, які працюють з хворими на COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, які тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей похилого віку, військовослужбовці, які проходять службу в районі проведення ООС. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.
  • В Україні щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові.