Вступити до ПТУ можна буде до листопада / Фото УНІАН

Заклади професійної освіти зможуть приймати документи та зараховувати вступників до 1 листопада.

Як повідомляє прес-служба МОН, лист із рекомендацією продовжити терміни вступу був розісланий сьогодні обласним управлінням освіти і науки.

“Загальними правилами прийому до профтехів визначено, що зарахування вступників триває до початку занять, тобто до 1 вересня. Традиційно вступна кампанія продовжувалася ще на місяць, і заклади робили додатковий набір в межах ліцензованого обсягу. Оскільки цього року через карантин нам довелося змінювати терміни вступу до вишів, ми вирішили видовжити їх для закладів профосвіти”, - пояснив заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

Однією із новацій цьогорічної кампанії є те, що вступники можуть подавати копії документів у кілька закладів одночасно, а далі, визначившись із закладом і професією, подавати оригінали.

Читайте такожВступ до закладів вищої освіти за результатами ЗНО підтримують 67% українців - опитування

Водночас навчатися у профтехзакладах можуть не тільки випускники шкіл, а й дорослі. Вони можуть пройти підвищення кваліфікації для вже наявної робітничої професії, опанувати нові навички або повністю змінити фах.

У МОН нагадали, що 2020 році для безоплатного навчання за регіональним або державним замовленням у закладах профосвіти є 119 тис. 674 місця.

Вступна кампанія 2020 - що відомо

  • Цьогоріч через карантин було зміщено терміни вступної кампанії до вищих навчальних закладів
  • Прийом заяв триватиме з 13 до 22 серпня, а для тих, хто складає вступні іспити замість ЗНО – до 16 серпня.
  • Заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко наголошує, що заклади вищої освіти не мають права відмовляти у прийнятті документів від звільнених від державної підсумкової атестації вступників.