В Україні очікують на вакцину від коронавірусу / фото REUTERS

В Україні працюють над створенням єдиної електронної платформи, за допомогою якої громадяни матимуть можливість зареєструватися на вакцинацію від COVID-19, також це можна буде зробити телефоном через сімейних лікарів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожВ ООН закликають українську владу покращити умови праці медичних працівників в умовах COVID-19

Відео дня

«Я дав завдання своєму заступнику з питань цифрової трансформації. Вони зараз разом з Мінцифри пропрацьовують варіант створення відповідної електронної платформи щодо реєстрації громадян на вакцинацію, щоб це був єдиний портал, на якому ми будемо в змозі це зробити», - заявив він.

Водночас, за словами міністра, у зв’язку з тим, що не в усіх куточках України є доступ до Інтернету, МОЗ буде використовувати запис на вакцинацію телефоном через сімейних лікарів.

«Вчора мій заступник Віктор Ляшко з цією метою відвідував центр первинної медико-санітарної допомоги в Борисполі для того, щоб з’ясувати в якій спосіб ми це зможемо зробити, особливо в сільській місцевості, щоб кожен громадянин знав, що він попаде в перелік людей, які будуть вакцинуватись на різних етапах», - додав міністр.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

  • 15 грудня Степанов заявив, що розраховує на те, що перші дози вакцини від коронавірусу надійдуть в Україну вже в лютому 2021 року.
  • Раніше Степанов повідомляв, що перші 8 млн доз вакцини можуть доставити в Україну не раніше кінця першого кварталу 2021 року. Цих доз вистачить на вакцинацію 4 млн людей, бо одній людині треба вводити дві дози. Першочергово вакцинуватимуть медиків, людей похилого віку та тяжкохворих.
  • У Євросоюзі 21 грудня можуть схвалити використання вакцини BioNTech і Pfizer.
  • 12 грудня Україна отримала офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від COVID-19.
  • Голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО, академік НАНУ Сергій Комісаренко вважає, що масова вакцинація українців від коронавірусу може початися не раніше середини 2021 року.