Експерт розповіла, як покращити імунітет під час загрози коронавірусу

Експертка дала поради українцям щодо покращення імунітету.

Здоровий спосіб життя, правильна їжа, режим сну та позитивне мислення можуть покращити імунітет, що особливо важливо в умовах пандемії та сезонних респіраторних захворювань.

Читайте такожЗнову "рекорд": в Україні кількість інфікованих COVID-19 за добу досягла майже 12 тисяч осіб

Про це розповіла терапевтка, дієтологиня Ольга Безугла в ефірі каналу "Україна 24". Вона зазначила, що усіх цих заходів варто дотримуватись в комплексі.

"Якби можна було вигадати пігулку, вживаючи яку, ми могли б вплинути на наш імунітет – то все було б по-іншому. Але я б виділила зі свого боку те, що може вплинути на наш імунітет: наша прихильність до здорового способу життя, харчування, режим сну, режим фізичної активності, позитивне налаштування і ваші думки, які в цілому присутні в цьому стані, який зараз є. Тому це такий комплекс, в якому бажано виконувати низку позицій і більшість факторів", — сказала вона.

Вакцина від коронавірусу: останні досягнення розробників

  • Розробники німецької фармацевтичної компанії BioNTech спільно з американською корпорацією домоглися в третій фазі випробувань вакцини найкращого показника ефективності, показавши 90-відсотковий результат.
  • У випробуваннях брали участь 43 538 добровольців, яким вводили вакцину і плацебо. Серед усіх учасників випробувань захворіли на коронавірусну інфекцію 94 людини. За даними виробників, серйозних побічних дій вакцини під час досліджень не виявлено.
  • Згідно з наявними прогнозами, компанії виготовлять 50 мільйонів доз вакцини у 2020 році і понад одного мільярда - в 2021-му.
  • Президент України Володимир Зеленський попросив канцлерку Німеччини Ангелу Меркель врахувати інтереси України при плануванні поставок майбутньої вакцини від COVID-19.