Українцям варто включати до свого раціону фрукти і овочі, аби саме з них отримувати вітаміни і мікроелементи. Це дозволить значно покращити імунітет.
Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповіла лікарка-дієтологиня Ольга Безугла. За її словами, варто також зменшити споживання цукру.
"Ми маємо в ідеалі отримувати всі вітаміни і мікроелементи з їжі. Питання до тих, хто нас дивиться - відсьогодні щось змінити у своєму житті, покласти на одну ложечку цукру менше до свого чаю, зменшити споживання солодощів, подивитися, скільки овочів і фруктів ми вживаємо. У нас є броколі, брюссельська капуста, кабачки, баклажани – вони багаті вітамінами. Але наша свідомість така, що ми швидше підемо в аптеку за пігулкою, ніж подивимося, що в нас є в раціоні. Перегляньте свій раціон, максимально скоротіть кількість перекусів, намагайтеся його збалансувати якісними нутрієнтами", - розповіла Безугла.
Вона зазначила, що пацієнти, які мають хронічні захворювання, важче переноситимуть і коронавірус.
"Від того, як зараз ми працюємо зі своїм здоров'ям і що ми здатні змінити, залежатиме багато чого", - додала дієтологиня.
Ситуація з коронавірусом в Україні: останні дані
- В Україні 13 листопада зареєстровано 12 тис. 524 нових випадків COVID-19, що є новим антирекордом.
- За весь час пандемії в Україні захворіли 525 тис. 176 особи, одужали - 238 тис. 811, померли - 9 тис. 508.