Ілюстрація / REUTERS

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський рекомендував українцям викидати використані медичні маски і рукавички на смітники, а перед цим потримати їх у поліетиленових пакетах три доби.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Абрамовський сказав на онлайн-брифінгу.

За його словами, відходи, які формуються в медичних закладах, потрапляють на утилізацію виключно на ліцензовані переробні підприємства, які чітко контролює Міністерство захисту довкілля. Такі відходи утилізуються за певними правилами та не становлять після утилізації загрози для громадян.

Відео дня

Читайте такожУ Києві відкриють пункти прийому використаних масок - депутат

«До нас надходить дуже багато запитів щодо поводження з відходами масок та рукавичок в домогосподарствах. Ми вивчили європейський досвід, прийняли рішення не регулювати адміністративно це питання, а дати тільки рекомендації. Насправді, ми рекомендуємо відходи масок та рукавичок складати в пакет, щільно його зав’язувати та витримати в домашніх умовах приблизно 72 години», — сказав Абрамовський.

Якщо ж маска і рукавички від інфікованої людини, яка перебуває вдома на самоізоляції, то для впевненості, що вірус не пошириться, необхідно додати ще 2 пакети і щільно зав’язати. Тримати також 72 години, а після цього їх можна викинути у загальний контейнер для відходів.

Міністр наголосив, що це європейський досвід, він себе зарекомендував, а будь-які адміністративно-регуляторні заходи не дали результатів.

Також Міністерство захисту довкілля рекомендує громадянам за можливості використовувати багаторазові захисні маски.

Як повідомляв УНІАН, у травні у Києві на територіях ТРЦ відкрили 14 пунктів збору використаних масок та рукавичок.