Про те, що вилетіти в Україну не вийде, білоруси дізналися сьогодні вночі біля стійки реєстрації на рейс / Фото УНІАН

До редакції TUT.BY звернулося кілька читачів, які не змогли сьогодні полетіти в Україну з Білорусі через те, що Кабмін переніс раніше озвучену дату закриття кордонів на в'їзд для іноземців на опівніч 28 серпня.

Так, видання наводить історію Ольги, яка купила квитки до Одеси кілька днів тому, а про те, що полетіти в Україну не вийде, вона дізналася сьогодні біля стійки реєстрації на рейс.

"Вже біля стійки почалася якась паніка. Виявилося, що прямо зараз з'явилася якась постанова про те, що іноземців не пускають в Україну. У підсумку нікого, крім українців, не пустили на борт. Частину пасажирів, яких встигли зареєструвати, з літака зняли", - розповіла Ольга.

Владислав, який летів у Київ, щоб працювати звідти віддалено, також не зміг сьогодні потрапити на рейс.

"Наш рейс повинен був відправитися о 22:40, прибуття о 23:40. Я приїхав в аеропорт близько 21:00. Спочатку дівчина на стійці говорила нам, що не знає подробиць, мовляв, їй сказали білорусів не пускати, вона і не пропускає. Потім з'явився якийсь чоловік, який зачитав текст постанови Кабміну України, де були перераховані категорії громадян, які можуть перетнути кордон, - розповів виданню Владислав.

За його словами, на борт пустили громадян України і тих, хто мав запрошення на роботу.

Владислав купив квиток кілька днів тому на 29 серпня, а напередодні, дізнавшись про закриття кордонів, поміняв квиток на 27 серпня.

Тимчасова заборона на в'їзд в Україну іноземців: що відомо

Читайте такожУ Кабміні розповіли, чи можуть знову запровадити жорсткий карантин в Україні

Карантин в Україні: що відомо

  • 27 серпня Кабінет Міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 1 листопада.
  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ всіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому місті.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм'якші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони.