Медики мають отримати зарплату у розмірі 300% / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов запевняє, що обіцяні 300% зарплат усім медикам, які протидіють COVID-19, будуть виплачені найближчими днями.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

За словами Степанова, виплати за березень і виплати починаючи з 1 квітня мають різні механізми.

Відео дня

«Щодо виплат 300% заробітної плати нашим медичним працівникам, які працюють з COVID-19, що стосується березня - ще 2 квітня мною було підписано наказ щодо виплати 300% окладів нашим медичним працівникам. Після того всі без виключення кошти були перераховані на місця ще в середині квітня, щоб усі наші медичні працівники незалежно від того, де вони працюють – чи в стаціонарах, чи в екстреній швидкій допомозі – всі вони повинні були отримати 300% посадового окладу за березень», - заявив він.

Як сказав Степанов 5 травня у зв'язку з численними сигналами з регіонів він провів селекторну нараду із заступниками голів облдержадміністрацій та керівниками департаментів охорони здоров'я.

Читайте такожВ Україні на COVID-19 захворіли понад 2,5 тисячі медиків, 14 із них у реанімації

«Скажу відверто: я був шокований тим, що вони мені почали розповідати. Це був набір відмовок, чому вони не перерахували (доплати медикам – УНІАН) у повному обсязі, за відпрацьований час», - наголосив він.

Міністр звернувся до всіх медиків, які повинні були отримати зарплату у розмірі 300% за березень: «Ви її отримаєте найближчим часом, ми вам це обіцяємо, під особисту відповідальність усіх без виключення керівників на місцях. Поставлене завдання до кінця п’ятниці (8 травня – УНІАН) відзвітуватись по кожній лікарні, по кожному медичному працівнику, хто повинен отримати цю заробітну плату», - підкреслив Степанов.

«Те, що стосується заробітної плати у 300% починаючи з 1 квітня, – ця зарплата вкладена в тариф COVID-19. Туди входить вартість лікування, виходячи з переліку ліків, які затверджені в нашому національному стандарті, там визначено, що є 300% зарплати наших медпрацівників. Ми заклали всі ці умови в окремий нормативний акт - постанова Кабміну від 24 квітня. Я переконаний, що Національна служба здоров'я протягом одного-двох днів має укласти відповідні договори і найближчим часом перерахувати всі кошти», - зауважив Степанов.

«Найближчими днями будуть перераховані усі кошти і ви отримаєте усі ту заробітну плату, яку ви повинні отримати за квітень у повному обсязі в 300%», - запевнив міністр.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Кабінет міністрів затвердив рішення про доплати медикам, які лікують хворих на COVID-19, у розмірі до 300% заробітної плати.

Станом на ранок 6 травня в Україні зафіксовано 13 тис. 184 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 327 летальних, 2 тис. 97 пацієнтів одужали. За добу зареєстровано 487 нових випадків.