Зеленський назвав причину зростання кількості хворих на коронавірус в Україні / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський пов’язує зростання кількості випадків інфікування коронавірусом в Україні із втомою громадян від карантинних обмежень.

Про це він сказав в інтерв’ю словацькому виданню Hospodárske noviny, текст якого розміщено на сайті глави держави.

«Причини зростання кількості інфікувань в Україні – такі ж, як і в будь-якій іншій країні. Люди втомилися від загрози COVID-19, від карантинних обмежень і постійної емоційної напруги. Люди дуже хочуть повернутися до звичного життя», - заявив він.

За словами Зеленського, найбільше спалахів COVID-19 спровоковано на вечірках, концертах, весіллях, у клубах, під час релігійних обрядів.

«На початку цієї кризи ми відреагували дуже оперативно – за рахунок карантину нам реально вдалося не допустити великого удару пандемії, як це було, наприклад, в Італії або Іспанії. Зараз у нас у країні діє адаптивний карантин, який дає змогу гнучко реагувати на виклики в тому чи іншому місці», - сказав Зеленський.

Читайте такожГоловні новини України 23 вересня: майже 3,5 тисячі нових випадків коронавірусу та "помаранчевий" карантин у Києві

Коронавірус в Україні: актуальні дані

За добу коронавірус підтвердили у 3 497 жителів України. Станом на 23 вересня загальна кількість інфікованих у країні зросла до 184 734.

З початку пандемії в Україні одужати від коронавірусу вдалося 81 670 людям, при цьому 3 705 пацієнтів померли від ускладнень, викликаних хворобою.