Шмигаль підкреслив, що протягом грудня медична система впорається з нинішнім навантаженням / фото УНІАН Володимир Гонтар

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в грудні жорсткого карантину не буде. 

Про це він написав у Facebook у неділю, 6 грудня. За його словами, враховуючи динаміку захворюваності COVID-19, жорсткий карантин доведеться ввести в січні.

Читайте такожЗеленський: локдауну у грудні не буде

Відео дня

Як стверджує прем'єр, завдяки карантину вихідного дня "вдалося дещо стабілізувати епідемічну ситуацію і розвантажити медичну систему".

Посилаючись на прогноз міністра охорони здоров'я Максима Степанова, Шмигаль підкреслив, що протягом грудня медична система впорається з нинішнім навантаженням.

Скріншот з Facebook

"Однак, з урахуванням динаміки захворюваності, припускаємо, що вводити більш жорсткі карантинні заходи доведеться вже в січні", — зазначив він.

Шмигаль розповів, що зараз працює разом з місцевою владою над переліком можливих обмежень. Для цього мери міст і голови ОДА пройшли опитування.

Зокрема, підтримують заборону або обмеження діяльності:

  • святкових концертів, дискотек і нічних клубів, масових заходів у приміщеннях, хостелів, ТРЦ — 100%;
  • музеїв, кінотеатрів і театрів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля-95%;
  • святкових ярмарків, спортзалів та фітнес-центрів — 90%.

За словами прем'єра, міські голови та керівники ОДА виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту (не більше, ніж кількість сидячих місць), підприємств громадського харчування (доставка або на винос) і готелів (без зон розваг і харчування).

Локдаун в Україні