Цьогоріч для випускників можуть скасувати ДПА / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський пропонує звільнити випускників шкіл від проходження обов'язкової державної підсумкової атестації через епідемію COVID-19.

Відповідний законопроект №3669 авторства глави держави зареєстровано в парламенті сьогодні, 17 червня.

Документом, зокрема, пропонується надати повноваження Кабміну визначати дату початку або закінчення навчального року, змінивши закон України про освіту.

Відео дня

Читайте такожУ Львові готуються до ЗНО: на COVID-19 протестують всіх працівників освіти

Також глава держави пропонує доповнити розділ ІІ "Прикінцевих та перехідних положень" закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Відповідно до пропозицій передбачається «встановити, що у зв’язку зі здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням».

Як повідомляв УНІАН, раніше у МОЗ розповіли, коли остаточно визначаться з проведенням цьогорічного ЗНО.