Ілюстрація / REUTERS

В Україні не передбачено безкоштовне тестування на коронавірус всіх охочих.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте такожВ окремих регіонах можливе посилення карантину - Степанов

Відео дня

«Якщо в людини немає симптомів коронавірусу і вона не є контактною особою хворого на коронавірус, тобто є виключно бажання (зробити тест на COVID-19 – УНІАН) цієї людини – то у нас це не передбачено алгоритмом щодо безкоштовного тестування», - сказав він.

«Обов’язковому безкоштовному тестуванню підлягають люди, у яких є симптоми коронавірусної хвороби, близькі особи, які контактували з хворою особою, усі медичні працівники, які працюють з хворими на COVID-19. Вони тестуються раз на п’ять днів. Також працівники Нацполіції та Нацгвардії, які мають великий ризик зараження», - додав міністр.

Степанов також зазначив, що тестують на COVID-19 усіх хворих на пневмонію, незалежно від перебігу цієї хвороби та симптоматики.

«У нас визначений чіткий перелік осіб, які мають тестуватись на COVID-19, і який ми постійно розширюємо», - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 12 травня зареєстровано 16 тис. 023 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 425 летальних, 3 тис. 373 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 375 нових випадків.