Карантинні заходи на школи і дитячі садки в Харкові поширюватися не будуть / фото pixabay.com

У Харкові у зв'язку з ризиком поширення коронавірусу з 12 березня вводиться тритижневий карантин в установах з масовим перебуванням людей, водночас школи і дитсадки не закриватимуть.

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес, інформує прес-служба мерії Харкова.

За його словами, з 12 березня на три найближчі тижні будуть закриті театри і кінотеатри, цирк, розважальні центри та ігрові зони в торговельних центрах.

"Спортивні заходи переносяться, а для неспортивних - інакше вони називаються масовими - вводиться обмеження на кількість учасників до 60 осіб", - пояснив Кернес.

Водночас він зазначив, що карантинні заходи на школи і дитячі садки поширюватися не будуть.

Читайте такожМіносвіти оприлюднило рекомендації щодо карантину в закладах освіти

"Причина перша - за останні 20 днів ми спостерігаємо зниження рівня захворюваності на ГРВІ у школах. Причина друга – куди батькам діти своїх дітей на час тритижневого карантину, зовсім незрозуміло, і для багатьох з них цей час стає важким випробуванням. Але якщо хтось вважає, що для його дитини краще найближчим часом пересидіти вдома - керівництво шкіл не буде проти, необхідно тільки написати відповідну заяву на ім'я керівника навчального закладу. І, до речі, скоро канікули - з 23-го по 29-е березня", - зазначив мер.

За його інформацією, у школах теж будуть введені обмеження: для середніх і старших класів буде скасована багатокабінетна система, навчальний процес проходитиме в одному класі. Вранці діти будуть проходити медичний огляд. Самі ж школи будуть додатково дезінфікувати.

Він додав, що інших заходів, включаючи зміни в роботі транспорту, в місті не буде.

Кернес уточнив, що в Харкові не зафіксовано жодного випадку інфікування коронавірусом, тоді як всі профільні лікувальні заклади підготовлені до прийому хворих.

"Усі описані вище заходи ми проводимо превентивно, щоб таких хворих в нашому улюбленому Харкові і не з'явилося. Упевнений, харків'яни з розумінням поставляться до деяких незручностей, пов'язаних із запобіганням захворювання на COVID-19", - підкреслив міський голова.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

У тому числі, заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні - з 12 березня.