Ілюстрація REUTERS

В Україні може бути запроваджено облік осіб, які в'їжджають з епідемічно небезпечних країн, а в разі ускладнення епідемічної ситуації за ними може бути встановлений медичний нагляд.

Про це повідомляє у Telegram-каналі прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Читайте такожКарантин в Україні 2020: останні новини станом на 12 березня (онлайн)

Відео дня

"Кабінет міністрів України обмежить кількість діючих пунктів пропуску через державний кордон та посилить на них контроль. Відповідне рішення буде прийнято за підсумками позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 10 березня", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зауважили в МОЗ, відповідно до документа, в Україні "може бути запроваджений облік осіб, які в’їжджають з епідемічно небезпечних країн, а в разі ускладнення епідемічної ситуації за ними може бути встановлений медичний нагляд".

Як повідомляв УНІАН, 11 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів повідомив, що з 12 березня з 219 пунктів пропуску на кордоні працюватимуть лише 49.

"Сьогодні було рішення, й авіакомпанії вже приступили до його реалізації, це фактично скасування авіасполучення з Італією поки що. У подальшому ми будемо спостерігати в тих країнах, де буде розвиватися параболічно цей вірус, ми також будемо приймати відповідні рішення, рекомендувати авіакомпаніям припиняти авіасполучення. З 219 пунктів пропуску із завтрашнього дня буде працювати 49 пунктів пропуску на кордонах. Решта буде закрита для пропуску громадян та транспорту", - сказав він.

Уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19, у тому числі з 12 березня на три тижні введено карантин в навчальних закладах.

Ухвалено рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, для виконання цього рішення, до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Кабмін запропонував ввести обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, але без глядачів.

Крім того, вирішено закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в міжнародному аеропорту "Бориспіль".