У Харкові мерія не ввела карантин / фото pixabay.com

Прокуратура Харківської області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про невиконання Харківською міською радою протиепідемічних заходів в місті.

Про це виданню Харків Times повідомив прес-секретар прокуратури області Дмитро Чубенко.

Мова, зокрема, йде про затягування з введенням в місті карантину через загрозу поширення коронавірусу.

Відео дня

"Прокуратура Харківської області порушила провадження щодо посадових осіб Харківської міськради за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь", - сказав Чубенко.

Поліція готова розслідувати дії міської влади щодо ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу (порушення правил та норм, встановлених з метою попередження епідемічних та інших інфекційних захворювань). Санкція статті передбачає штраф до 1700 гривень або арешт до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте такожВ Україні підтверджено два нових випадки захворювання на коронавірус

Представник прес-служби поліції повідомив виданню, що її співробітники почнуть розслідування, як тільки "будуть отримані відповідні матеріали".

Напередодні мер Харкова Геннадій Кернес повідомив, що карантин у школах і дитсадках вводити не будуть. За його словами, це пов'язано зі зниженням рівня захворюваності на ГРВІ у школах і складнощами для батьків.