Ілюстрація /  REUTERS

У чернігівських школах для запобігання розповсюдженню коронавіруса запроваджують дистанційне навчання.

Як повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради, сьогодні на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначені рекомендації щодо порядку виконання урядової постанови з протидії поширенню коронавірусу.

Читайте такожУ Мережі показали, як залізничний вокзал Дніпра готовий до епідемії коронавіруса (відео)

Відео дня

Начальник управління освіти міськради Василь Білогура повідомив, що методичним центром управління відпрацьовуються рекомендації і порядок запровадження використання дистанційних технологій для навчального процесу.

«Усі учасники цього процесу будуть мати можливість навчати і навчатися. Але в цьому необхідна й допомога батьків. Для тих дітей, у кого дозволятимуть засоби електронного зв’язку: електронна пошта або будь-які інші шляхи передачі інформації (через Вайбер чи Фейсбук), буде відповідна розсилка завдань із базових предметів. Для тих дітей, у яких немає такої можливості, буде організована розсилка завдань через пошту. І таким чином вони теж будуть мати можливість виконувати завдання і бути учасниками освітнього процесу без відвідування навчального закладу», - зазначив він.

Також комісія прийняла рішення до 3 квітня закрити дитячі спортивні школи. Єдиний можливий виняток – проведення тренувань на вулиці. Відвідування спортсменами інших міст, а тим більше інших країн, міські школи під час карантину теж не організовуватимуть. Тим спортсменам, які виїжджатимуть у цей час на змагання самостійно, їх школи мають рекомендувати після повернення самоізолюватися на 2 тижні, щоб не піддавати небезпеці зараження інших дітей.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для запобігання поширенню COVID-19.

Серед заходів - запровадження карантину у навчальних закладах до 3 квітня.