У Харкові все ж ввели карантин у навчальних закладах / фото pixabay.com

З п'ятниці, 13 березня, у всіх освітніх закладах Харкова все ж запровадили карантин. Хоча ще напередодні ввечері, попри рішення Кабміну, урядовці постановили, що школи, садочки та внз в місті будуть працювати.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожУ Харкові не закриватимуть школи та дитсадки на карантин через коронавірус

Влада міста виправдовувала своє рішення турботою про батьків, яким нікуди подіти дітей. Під повідомленням міського голови Геннадія Кернеса з'явилося чимало гнівних коментарів.

Рішенням міської влади були здивовані у столиці. Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко каже, що Харків - єдине місто в Україні, де не прислухалися до рішення уряду.

"Ми разом з інформацією будемо подавати і пропозиції про те, як потрібно реагувати на тих, хто, не виконує постанову Кабінету міністрів. Це стовідсотково буде і адміністративна і кримінальна відповідальність", - каже Ляшко.

Що саме вплинуло на чиновників, невідомо. Втім, карантин у місті все ж таки оголосили. Відсьогодні на тритижневі канікули підуть 130 000 школярів та 48 000 дітей, які ходять в дитячі садки.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19. Зокрема, заплановано запровадження карантину у навчальних закладах строком на три тижні - з 12 березня.

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що у зв'язку з ризиком поширення коронавірусу з 12 березня в місті запроваджується тритижневий карантин в закладах з масовим перебуванням людей, водночас школи та дитсадки не будуть закривати.

Пізніше в Харкові проти мерії завели кримінальну справу через невиконання протиепідемічних заходів.