Зеленський закликає людей не панікувати / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський закликав українців дотримуватись заходів гігієни, критично мислити та зберігати «холодну голову», оскільки вірус паніки гірший від коронавірусу.

Читайте такожГлава МЗС закликає українців повертатися з-за кордону через закриття авіапростору

Про це він заявив у зверненні щодо заходів з протидії поширенню коронавірусу.

Відео дня

«Від кожного з нас дуже багато залежить. Кожна людина, у якої проявляються навіть легкі симптоми захворювання, повинна самоізолюватися протягом як мінімум семи днів та обов’язково звернутися до сімейного лікаря», - заявив він.

За словами президента, для профілактики захворювання допомагають прості речі: мити руки з милом, ретельно і більш як 30 секунд, користуватися дезінфектором, вітатися, не тиснучи руки та не цілуючи у щоки один одного, тримати дистанцію в один метр.

«Слід пам’ятати, що гречка, сірники і туалетний папір не рятують від коронавірусу. Потрібні критичне мислення, холодна голова та заходи гігієни. Серед іншого, потрібна й інформаційна гігієна», - зауважив він.

«Не ведіться, будь ласка, на провокації інтернет-аферистів, які за гроші хочуть посіяти паніку серед нас, серед українців. Вірус паніки гірший від коронавірусу. Ми з вами пережили багато чого. Нас з вами не здолали пташиний, свинячий та іспанський грип», - підкреслив президент.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

В Україні на сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадки інфікування коронавірусом, одна людина померла.

Станом на ранок 13 березня у світі зареєстровано 128 тис. 343 випадки інфікування коронавірусом, 4 тис. 720 осіб померли, при цьому 68 тис. 324 пацієнтів вдалось вилікувати.