Зеленський обіцяє забезпечити військових захист від інфекції / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв забезпечити максимальний захист українських військових від коронавірусної інфекції.

Про це він заявив у зверненні щодо заходів з протидії поширенню коронавірусу.

Читайте такожГлава МЗС закликає українців повертатися з-за кордону через закриття авіапростору

Відео дня

«Окрема увага приділена здоров’ю наших військових. Вони будуть максимально забезпечені та захищені. Вони захищають нашу країну від вірусу посягання на наші території. Ми захистимо їх від усіх інших вірусів», - заявив він.

Крім того, президент висловив вдячність кожному українському лікарю за щоденну самовіддану роботу. «Так само, як наші військові на передовій, ви захищаєте життя мільйонів українців», - сказав глава держави.

«Ми доручили органам місцевого самоврядування та місцевої влади запровадити додаткове матеріальне заохочення медичних працівників, які залучені до протиепідемічних та лікувальних заходів», - додав Зеленський.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

В Україні на сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадки інфікування коронавірусом, одна людина померла.

Станом на ранок 13 березня у світі зареєстровано 128 тис. 343 випадки інфікування коронавірусом, 4 тис. 720 осіб померли, при цьому 68 тис. 324 пацієнтів вдалось вилікувати.