Івано-Франківськ закрився на карантин через коронавірус / фото: typical.if.ua

В Івано-Франківську сьогодні, 16 березня, оголосили про закриття всіх закладів громадського харчування, ТРЦ та магазинів, окрім продуктових і аптек.

Рішення озвучив на засідання комісії з надзвичайних ситуацій щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 мер Руслан Марцінків, передає "Обозреватель".

Читайте такожБоротьба з коронавірусом: в Україну припиняють пускати іноземців та закривають близько сотні пунктів пропуску (карта)

Відео дня

"Зупинити роботу установ всіх, крім продуктових магазинів, аптек і заправок. Власникам ринків і громадського транспорту – проводити дезінфекцію постійно", – зазначив Марцінків.

Так, у місті залишаться працювати лише служби, які забезпечують його життєдіяльність. Буде обмежено, зокрема, роботу ЦНАП та філій департаменту соціальної політики. Послуги надаватимуть лише онлайн. Комунальний транспорт – тролейбуси та автобуси – курсуватиме за графіком вихідного дня.

Комісія постановила перепрофілювати міські медичні заклади, в тому числі пологовий будинок, щоб бути готовими до прийому хворих на коронавірус. А керівникам підприємств різних форм рекомендовано перейти на дистанційну форму роботи.

Як повідомляв УНІАН, раніше рішення закрити всі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок, прийняла влада Львова та Одеси.