Ужгород, Запоріжжя, Тернопіль та Миколаїв ввели додаткові обмеження / inform.zp.ua

Ще у декількох українських містах через загрозу поширення небезпечного коронавірусу місцева влада прийняла рішення про закриття усіх закладів торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек та автозаправок.

Читайте такожПрацюватимуть лише аптеки й продуктові: в Івано-Франківську посилили карантинні обмеженняМова йде про такі міста, як Ужгород, Запоріжжя, Тернопіль та Миколаїв.

«Ужгород прийняв рішення про закриття усіх закладів громадського харчування! Від сьогодні місто закриває усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. Офіційне рішення комісії з надзвичайних ситуацій буде пізніше, але готуватись можна вже», – повідомив у своєму Telegram-каналі місцевий журналіст.

«З 17 березня у Миколаєві тимчасово призупиняють роботу об’єктів загального користування. Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич підписав розпорядження №65р «Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у місті Миколаєві, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19», – говориться в офіційному повідомленні міської ради Миколаєва.

Розпорядження мера Миколаєва / mkrada.gov.ua

Розпорядження мера Миколаєва / mkrada.gov.ua

Раніше УНІАН повідомляв, що відповідні обмежувальні заходи ввели у Києві, Одесі, Львові та Івано-Франківську.

Працювати мають лише аптеки та продуктові магазини. Очільник Міністерства охорони здоров’я Ілля Ємець закликає діяти на випередження – тимчасово закрити заклади громадського харчування та торговельно-розважальні центри. Обмежити рух громадського транспорту та пересування всередині країни.

Як повідомляв УНІАН, станом на 16 березня в Україні лабораторно підтверджено вже 5 випадків інфікування коронавірусом, з них 4 в Чернівецькій області та один у Житомирській (летальний).

Довідка УНІАН. В кінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.