В КМДА розповіли про обмежувальні заходи у Києві / фото kievcity.gov.ua

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник заявляє, що обмеження пересування людей між Києвом та іншими населеними пунктами має рекомендаційний характер.

Читайте такожУжгород, Запоріжжя, Тернопіль, Миколаїв закривають ТРЦ, ринки та інші розважальні заклади (фото, відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу в Києві.

Відео дня

«Стосовно обмеження пересування людей між містом Києвом та іншими населеними пунктами України, а також перебування у громадських місцях без крайньої потреби - мають виключно рекомендаційний характер», - заявив він.

За словами Поворознюка, враховуючи те, що буде закрита більша частина розважальних і торговельних закладів, це стримає потік людей.

Як повідомляв УНІАН, мер Києва Віталій Кличко заявив, що у Києві з 17 березня призупиняють роботу торговельні центри, заклади громадського харчування, спортивні комплекси, заклади побутового обслуговування тощо.

За словами Кличка, з 17 березня у Києві максимально обмежується:

- пересування людей між містом Києвом та іншими населеними пунктами України;

- проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян;

- робота закладів громадського харчування: не працюватимуть заклади швидкого харчування, ресторани, кафе, бари. Вони зможуть приймати онлайн-замовлення на доставку їжі;

- не працюватимуть торговельні центри, за винятком продуктових і господарських магазинів та аптек.

Як зауважив Кличко, АЗС, банки та банкомати працюватимуть.

Водночас, призупиняється робота: спортивних комплексів і залів; закладів побутового обслуговування населення; СПА-салонів, салонів краси, саун, косметологічних кабінетів, кабінетів масажу, перукарень, тату-салонів тощо; розважальних закладів - дискотек, нічних клубів, комп’ютерних клубів.