Генадій Кернес не збирається закривати в Харкові метро / фото city.kharkov.ua

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що він не буде виконувати заклик президента Володимира Зеленського про закриття на час карантину метрополітену.

Відповідну заяву Кернес зробив у коментарі «Українській правді».

Читайте такожНа Харківщині відзвітували щодо мешканців, у яких була підозра на коронавірус

Відео дня

"Я проти закриття метро і закривати його не збираюся! Метро користуються всі категорії пільговиків. Вважаю абсолютно необгрунтованим таке рішення для міста, де не зафіксовано жодного випадку захворювання. Люди мають якось їздити на роботу і пересуватися", - заявив він.

Нагадаємо, через загрозу поширення небезпечного коронавірусу президент України Володимир Зеленський закликав Кабінет міністрів ввести додаткові заходи обмежень, серед яких – припинення роботи метрополітенів.

Як повідомляв УНІАН, станом на 16 березня в Україні лабораторно підтверджено вже 5 випадків інфікування коронавірусом, з них 4 в Чернівецькій області та один у Житомирській (летальний).

Нагадаємо, з 12 березня в Україні ввели загальнонаціональний карантин. Тоді Кернес заявив, що школи і дитсадки в місті не закриватимуть. Влада міста виправдовувала своє рішення турботою про батьків, яким нікуди дівати дітей.

Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заговорив про те, що за невиконання постанови Кабінету міністрів про карантин відповідальних осіб можуть притягнути до адміністративної та кримінальної відповідальності.

З 13 березня карантин в школах Харкова все ж ввели.