Розпочалося "антикоронавірусне" засідання ВР / фото УНІАН

Розпочалося позачергове пленарне засідання Верховної Ради, під час якого депутати розглядатимуть законопроекти, спрямовані на запобігання виникненню і поширенню нового коронавірусу.

Читайте такожВід коронавірусу в світі померло вже понад 7 тисяч людей, інфікованих більш як 182 тисячі

Передбачено розглянути, зокрема, проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (№3219).

Також розглядатиметься проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я (друге читання) (№2538).

Крім того, депутати розглянуть проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров’я за кошти державного бюджету (№2539).

У порядку денному також проект закону про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (№3220).

Серед іншого, розглядатиметься проект постанови про деякі питання організації роботи парламенту на період дії карантину в Україні (№3218) та проект постанови про внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання (№3224).