Чернігівську міськраду можуть перевести на віддалену роботу / chernigiv-rada.gov.ua

Чернігівську міськраду потрібно перевести у роботу он-лайн і перерозподілити зарплати працівників. Як повідомляє прес-служба міської ради, про це сьогодні під час наради заявив міський голова Владислав Атрошенко.

Читайте такожУ Чернігові продовжать працювати магазини та ресторани, але бібліотеки та дискотеки закрили

За його словами, в органах місцевого самоврядування, наскільки можливо, перевести роботу в онлайн. «По кожному управлінню треба подивитися, яка у зв’язку з особливим режимом роботи кількість людей буде необхідна і достатня безпосередньо в офісі й обмежитися цим. Заробітні плати – буде перерозподіл з людей, у яких зменшиться навантаження, на тих, у кого воно збільшиться. Також будуть знаходити інструменти для збільшення зарплат лікарям, які будуть контактувати з небезпечною хворобою», - зазначили у прес-службі міськради.

Відео дня

Управлінню економіки разом з управлінням фінансів доручено зробити обрахунок недонадходжень по всіх видах місцевих податків з розрахунку на місяць, враховуючи ситуацію.

«Сьогодні ми не знаємо і не можемо прогнозувати загального терміну карантину. Хотілось би вірити, що ми за два місяці впораємося. Тому нам треба прогнози недоотримання місцевих податків і того, які будуть вжиті компенсаторні заходи з боку держави. Тому я би зараз призупинив усі закупівлі по бюджету розвитку, усю закупівлю за бюджетні кошти обладнання, окрім медичного. І очевидно, що ми публічно повинні будемо про це повідомити представників бізнесу», - заявив Атрошенко.

Також міська влада опрацьовуватиме вірогідність ланцюгової реакції неплатежів. Адже, якщо люди підуть за свій рахунок по домівках – їм не буде взагалі чим сплачувати

На думку Атрошенка, місто економічно знаходитиметься в режимі надзвичайного стану. Міський голова висловив надію, що державою буде напрацьований механізм компенсаторних заходів. Якщо їх не буде – місцеве самоврядування повинне за рахунок зменшення видатків розвитку, зменшення всіх витрат забезпечити життєдіяльність міста самостійно.

«Ті заходи, які вживаються, є своєчасними, але надзвичайно болючими. У першу чергу, для економіки. Але вони необхідні», - наголосив Атрошенко.

Як повідомляв УНІАН, з 12 березня в Україні з метою запобігання поширенню коронавірусу запроваджено обмежувальні заходи. 16 березня Уряд закрив пасажирське сполучення між містами та припинив роботу метро.