Підозри на коронавірус перевіряють в Одесі / фото УНІАН

В Одесі з підозрою на коронавірус COVID-19 госпіталізовано 17 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила головний лікар Одеської міської інфекційної клінічної лікарні Світлана Лаврюкова.

Читайте такожУ Львові 24 людей перевіряють на наявність коронавірусу

Відео дня

«На даний час у лікарні перебувають 17 пацієнтів, які прибули з різних країн, в яких реєструються випадки коронавірусної інфекції. Здебільшого, це молоді люди», - сказала вона. Із 17 осіб, 10 - госпіталізовано вчора.

Як уточнила головний лікар, у цих пацієнтів - ознаки респіраторної інфекції в різних поєднаннях - підвищення температури, кашель, нежить. Стан - задовільний та середньої тяжкості.

Лаврюкова уточнила, що люди надходили до лікарні різними шляхами - деяких привезла швидка допомога, інші звернулися самостійно.

У госпіталізованих людей береться змив з носоглотки та робиться швидкий тест на грип.

«Змиви ми відправляємо до вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру для проведення ПЛР-діагностики респіраторних захворювань. Вони проводять діагностику, виключаючи грип та інші респіраторні інфекції. Якщо вони негативні, матеріал відправляють до Києва на ПЛР-дослідження на коронавірус. Відповідь ми отримуємо через кілька днів», - розповіла медик.

Вона акцентувала, що позитивних відповідей на коронавірус у місто поки що не надходило.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 18 березня в Україні зафіксовано 14 випадків коронавірусної інфекції COVID-19.