Українці не зможуть вільно перетинати админграницу з Кримом \ фото facebook.com/pg/DPSUkraine

Виїзд та в'їзд до тимчасово окупованого Криму громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюватиметься за рішенням Державної прикордонної служби.

Читайте також"Є українці, які виїжджали з країни": в ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні під час карантину

Як передає кореспондент УНІАН, рішення представив віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час засідання уряду.

Відео дня

«Є потреба під час перетину КПВВ з Автономної республіки Крим, яка є тимчасово окупованою територією, на підконтрольну територію України і навпаки, необхідно іноді прийняття рішення з гуманітарних причин прикордонній службі для того, щоб вони могли давати дозвіл на перетин цього адміністративного кордону. Тому є пропозиція внести зміни до нашого розпорядження КМУ від 14 березня наступним рядком - виїзд з тимчасово окупованої території АР Крим, з міста Севастополя та в'їзд на неї громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням голови ДПСУ з негайним поінформуванням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій», - заявив Резніков перед прийняттям рішення.