Водіям вимірюватимуть температуру на в’їздах до Чернівців / фото УНІАН

У Чернівцях відсьогодні на всіх в’їздах до міста працюватимуть контрольно-пропускні пункти, на яких водіям вимірюватимуть температуру.

Про це УНІАН повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

За його словами, на КПП вимірюватимуть температуру, а також вестимуть облік усіх транспортних засобів, які заїжджають на територію міста.

Відео дня

Як зазначив міський голова, у водіїв та пасажирів правоохоронці розпитуватимуть про мету поїздки і про те, з ким вони мають намір спілкуватися.

«Я прошу з розумінням до цього поставитися, це робиться виключно для того, щоб ми могли моніторити контакти тих осіб, які сьогодні або в майбутньому, не дай Боже, заразяться коронавірусом», – пояснив Каспрук.

Читайте такожУ Чернівцях через загрозу коронавірусу повністю зупиняють роботу громадського транспорту

Він додав, що приватним підприємцям, які займаються перевезеннями вантажів, а також власникам спеціальної техніки необхідно буде отримати спеціальні дозволи для в’їзду у місто.

Як повідомляв УНІАН, у Чернівецькій області з 14 березня оголосили надзвичайну ситуацію у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції. Роботу великих торговельних центрів та ринків, окрім продуктових секторів, обмежено, скасовано всі міжміські автобусні рейси у межах Чернівецької області.

3 березня COVID-19 було виявлено у жителя Чернівців, який повернувся з Італії. Другий випадок підтвердили 12 березня у чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом 14 днів.

16 березня підтвердили ще два випадки коронавірусу у жительок Чернівецької області. За словами медиків, їхній стан є задовільним. 17 березня у Чернівецькій області підтвердили ще шість випадків коронавірусу.