/ УНІАН Українці повертаються додому спецрейсами / УНІАН

З Польщі поїздами сьогодні повернулися більш як 1 тис. 150 осіб.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, держоргани організовують спецрейси, якими із-за кордону повертаються українці, а до своїх країн іноземці.

"Такі рейси уже активно здійснюються літаками, а відсьогодні і поїздами. Вони були організовані спільними скоординованими зусиллями Міністерства інфраструктури, Міністерства закордонних справ та Укрзалізниці", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 20 березня (онлайн)

Перший такий поїзд прибув в пункт пропуску "Мостиська-залізнична станція" після 4:00. Ним прибуло понад 750 українців та один іноземець, який має посвідку на проживання.

Наголошується, що усім пасажирам виміряли температуру. "Крім температурного скринінгу та опитування про стан здоров’я, усім роздали пам’ятки. Кожен прибулий підписав добровільну згоду на проведення протиепідемічних та профілактичних заходів", - повідомили у ДПСУ.

Після 7:00 в пункт пропуску прибув ще один поїзд, яким приїхало майже 400 українців та теж один іноземець. Їх оформлення відбулося за таким самим механізмом.

Як повідомляв раніше УНІАН, декілька десятків українців хотіли вилетіти з Києва за кордон попри закриття авіаційного простору.