Температура і кашель у жінки з'явилися минулої п'ятниці / фото УНІАН

Стали відомі подробиці того, як померла третя жертва нового коронавірусу в Україні – 56-річна жінка з Івано-Франківська.

Спочатку у неї діагностували грип, а вона лікувалася самостійно, поки не потрапила до лікарні, йдеться у сюжеті ТСН.

Температура і кашель у жінки з'явилися минулої п'ятниці, тобто 13 березня, але від госпіталізації вона відмовилася та лікувалася вдома. Через кілька днів її таки госпіталізували до обласної інфекційної лікарні із задухою та підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Врятувати жінку медики не змогли.

Відео дня

Читайте такожЯк зробити антисептик для рук вдома: прості рецепти (відео)

Спочатку їй діагностували грип типу А, ускладнений пневмонією, а взяті тести передали до Києва. Вже в столиці їй підтвердили зараження коронавірусом.

За попередніми даними, жінка могла заразитися від чоловіка, який нещодавно перебував за кордоном. Зараз він перебуває у лікарні як контактна особа, проте жодних симптомів не має.

Є версія, що франківчанка могла заразитися від свого чоловіка, який нещодавно повернувся із заробітків в Чехії, пише "Страна".

Сусіди померлої — шоковані, що кілька днів, за їхніми словами, вже після госпіталізації подружжя, чоловік не був ізольований.

"Люди, які з ними спілкувалися, налякані, потребують дезінфекції та тестів. Навіть страшно подумати, скільки людей могли заразитися. Вона працювала на яєчному заводі. Потім пішла до дільничного лікаря, та відправила її додому, сказавши, щоб негайно викликала "швидку". Кажуть, що вона страждала від гіпертонії та скаржилася на серце", - розповіла "Стране" франківчанка Леся.

Читайте такожЛікарі спрогнозували пік захворюваності на коронавірус в Україні

Зараз яєчний завод, де працювала померла, поставлений на карантин. Там проведені заходи із дезінфекції.

Ймовірно, ховатимуть жінку без присутності родичів — місцева влада хоче провести закриту церемонію у цілях безпеки.

"Ми пропонуємо не віддавати тіло родичам й поховати окремо. Але для цього потрібна ще згода сім'ї", - заявив журналістам в.о. губернатора Франківщини Віталій Федорів.

Як повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я, станом на 10:00 20 березня в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з яких 3 летальних.