Спецпотягу вивезуть українців з польщі \ фото Zaxid.net

З Польщі сьогодні поїздами на Батьківщину повернуться 3 тис. українців, які самостійно не можуть перетнути кордон через заходи карантину.

Читайте такожЗ Польщі потягами сьогодні повернулися понад 1150 осіб - прикордонники

Про це йдеться у відеозверненні президента Володимира Зеленського, розміщеному на його сторінці у Facebook. За словами Зеленського, українська влада домовилася з Угорщиною та Польщею про транзитні коридори, яким люди зможуть повернутися додому.

Відео дня

«Ми взаємодіємо з польською залізницею, і сьогодні з Перемишля вирушать 5 потягів, які доставлять в Україну близько трьох тисяч громадян», - заявив він.

Крім того, сказав Зеленський, на завтра запланований потяг, який поверне українців з Литви та Латвії.

«Усі, хто повертається з-за кордону, обов’язково проходять медичну перевірку. Дуже тішуся, що переважна більшість свідомо обирає домашню самоізоляцію на 14 днів, навіть незважаючи на відсутність у них симптомів», - додав глава держави.

Як повідомляв УНІАН, «Укрзалізниця» 20 березня вивезе поїздами класу «Інтерсіті+» із Перемишля (Польща) громадян України, які через обмежувальні заходи у зв'язку з карантином не мають можливості самостійно перетнути кордон.

Прес-служба Зеленського за підсумками його телефонної розмови з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою повідомила, що польська сторона забезпечить повернення українців додому як транзитом, так і з самої Польщі. Для цього буде використаний і залізничний, і повітряний транспорт.