фото УНІАН

В Івано-Франківську розшукують та ізолюють усіх, хто контактував із 56-річною містянкою, померлою від коронавірусу.

Виявилося, що до того як жінці встановили діагноз, вона ходила до поліклініки, йдеться в сюжеті ТСН.

Тепер увесь медперсонал, з яким вона контактувала, та їхні родичі - відправлені на самоізоляцію. Приміщення поліклініки, кабінет та коридори, дезинфікують ще з того дня, коли жінку у важкому стані госпіталізували до інфекційки із задухою, а наступного дня вона померла. Крім того, до спеціального боксу госпіталізували її чоловіка як контактного. Хоча жодних симптомів коронавірусу у нього наразі немає. Медики припускають, жінка могла підхопити вірус саме від нього, бо чоловік нещодавно повернувся додому із Чехії.

Відео дня

Читайте такожВ Україні помер третій хворий з коронавірусом

"Також відібраний мазок у можливо контактного сина. І сьогодні відправлені до вірусологічної лабораторії Києва", - каже директор Івано-Франківського обласного лабораторного центру Роман Савчук.

Жінка працювала на одному з підприємств у місті. Там зокрема виробляють сухий яєчний порошок. Зараз воно закрите на карантин. Ким саме вона там працювала і чи мала доступ безпосередньо до готової продукції, наразі невідомо.

Похована жінка буде із дотриманням усіх вимог епідеміологічної безпеки.

Тим часом обласну інфекційну лікарню звільняють від пацієнтів - задля тих, у кого підозрюють коронавірус. Хворих переводять до іншої лікарні.

Як повідомляв УНІАН, в Івано-Франківську 17 березня в обласній інфекційній лікарні померла 56-річна жителька Івано-Франківська, в якої підтвердили коронавірус.