Скільки живуть віруси поза організмом людини / інфографіка УНІАН

31 грудня 2019 року ВООЗ отримала повідомлення про декілька випадків захворювання на невідомий вірус, зареєстрованих в китайському місті Ухань провінції Хубей.

Збудником хвороби став новий штам коронавірусу, який раніше не виявлявся у людей. Він став відомий під назвою 2019 nCoV або "новий коронавірус". 11 лютого ВООЗ дала захворюванню офіційну назву: COVID-19 (розшифровується як "corona virus disease 2019").

Читайте такожГлава МОЗ: підтверджених випадків COVID-19 в Україні ставатиме більше

Відео дня

Новий коронавірус є респіраторним вірусом і може передаватися від людини до людини. Він поширюється переважно під час тісного контакту з хворим через краплі, що виділяються з його дихальних шляхів, наприклад, при кашлі або чханні.

За даними ВООЗ, коронавірус не надто стійкий: його можна вбити за допомогою простих дезінфікуючих засобів. Однак тривалість його виживання на поверхнях поки точно не встановлена. За попередніми даними, 2019 nCoV може зберігати життєздатність впродовж кількох годин.

УНІАН підготував інфографіку, щоб порівняти, скільки може жити коронавірус поза організмом людини у порівнянні з іншими вірусами.

Скільки живуть віруси поза організмом людини / інфографіка УНІАН
Скільки живуть віруси поза організмом людини / інфографіка УНІАН