Ілюстрація REUTERS

В Україні з початку карантинних заходів поліцейські склали на порушників 923 адміністративні протоколи.

Читайте такожДля більшості киян закриють громадський транспорт: хто зможе користуватися спецмаршрутами

Як повідомляє Управління комунікації Національної поліції України, крім того, слідчі розпочали 8 кримінальних проваджень за фактами порушень санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

Відео дня

21 березня до вжиття заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу та посилення публічної безпеки і порядку на території держави залучається понад 17 тис. правоохоронців, у тому числі поліцейських, військовослужбовців Нацгвардії та рятувальників.

На сьогодні поліцейські склали 923 адміністративні протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Найбільше порушень виявлено у Дніпропетровській області – 167, у Донецькій - 85, у місті Києві – 75.

До суду направлено 889 адміністративних протоколів.

Також слідчі поліції розпочали 8 кримінальних проваджень за ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України: 3 – у Харківській області, по 1 – у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Сумській областях та у Києві.

Поліцейські вкотре звертаються до громадян із проханням дотримуватися рекомендацій лікарів та за можливості залишатися вдома.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.